-Jeg gleder meg til å imponere publikum

Kalas Rye terrengsykkelfestival feirer 5-årsjubileum i år! Petter Fagerhaug har vært med alle foregående år, og gleder seg til å imponere publikum i utforkjøringene ned mot mål.


Navn: Petter Fagerhaug

-Nivået på startfeltet, mange deltakere og kakene i kiosken gjør at jeg for lengst
har plottet inn Kalas Rye terrengsykkelfestival i år igjen. Foto: EGO Promotion.

Alder: 21 år

Aldersklasse: Senior

Sykkelklubb: Corendon-Circus / Lillehammer CK

Antall deltakelser på Kalas Rye terrengsykkelfestival: 4

Tidligere meritter :U23 World Cup sammenlagtseier 2018/Nissan Cup Langsetløkka 2008.

  • Hva liker du spesielt bra med Kalas Rye terrengsykkelfestival?

-De episke stiene, mange deltakere og blide fjes i alle aldre, bra nivå på startfeltet og kakene i kiosken. 

  • Hvilken del av løypa liker du best?

-Definitivt den røffe utforkjøringa ned mot stadion, like før målgang. Gøy når jeg finner flyten, samtidig som jeg forsøker å imponere publikum. Ligger alltid litt over limit nedover der, for å tøffe meg for publikum. Sikkert bare et tidsspørsmål før jeg smaker på grusen…

  • Når startet du å sykle aktivt og hva var det som fikk deg til å prøve?

-Min første konkurranse var i 2007 eller 2008, på Langsetløkka. Det året ble jeg med på sykkeltrening, synes det var dødsartig og syklet min første Nissan Cup den høsten. Som guttunge synes jeg det var morsomt å bygge hopp i grøftene hjemme.  Hadde også fått med meg at en dame syklet over røtter og stein i skogen. Det virker kult, tenkte jeg. Har derfor vært stas og bli kjent med Gunn-Rita Dahle i senere tid, og hun var medvirkende årsak til at jeg begynte.

  • Hva er de viktigste målene dine for sesongen 2019?

-Kose meg på sti og teste ut interessante treningsmetoder som utvikler meg videre er hovedgrunnen til at jeg holder på. Å fortsette med å ha det gøy på sti og være litt sprø på gjennomføring av trening er viktige mål. 

  • Hvem vil du utfordre til å bli med på Kalas Rye Terrengsykkelfestival i år?

-Trener Lars Stensløkken. Han har godt av å få en liten «dytt» til å sykle. Lars har utøvere å følge opp under konkurransene, men til fredagens tempo tenker jeg det ikke er noen unnskyldning for å ikke stille. Stiller Lars på tempo og er under 2 minutter bak meg, skal han få en sykkelvask!

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Siste nytt

Fartsfest på Langstløkka

29. april er speakern på plass, burgerne er på grillen, rittløypene er striglet, og vi håper på storinnrykk når startskuddet for Kalas Rye terrengsykkelfestival ljomer

Read More »

Direkte streaming

Minner om at vi streamer direkte fra alle ritt. Der kan du se start, runding og målgang. Her er lenke: Rye Terrengsykkelfestival (direktesport.no)

Read More »

De eldre motiverer oss

82 kvinner deltar i Kalas Rye terrengsykkelfestival, blant annet Linnea Nordal Berg og Kamilla Aasebø fra SK Rye som gleder seg til å sykle i

Read More »

392 ryttere til start

-Vi er godt fornøyd med så mange påmeldte ryttere til Kalas Rye terrengsykkelfestival neste helg, sier rittleder Rakel Broholt Fougner. I et normalt år arrangeres

Read More »
Rye Bike Festival

Related Posts

Fartsfest på Langstløkka

29. april er speakern på plass, burgerne er på grillen, rittløypene er striglet, og vi håper på storinnrykk når startskuddet for Kalas Rye terrengsykkelfestival ljomer

Direkte streaming

Minner om at vi streamer direkte fra alle ritt. Der kan du se start, runding og målgang. Her er lenke: Rye Terrengsykkelfestival (direktesport.no)