Om rittet

Kalas Rye terrengsykkelfestival byr på tre dager med sykkelritt i det morsomme terrenget på og rundt Langsetløkka, i konkurranseløypene som Oslo Bymiljøetat har godkjent.

 1. Elite-klassene: 3 individuelle ritt, UCI/NCF-poeng for hvert ritt.

 2. Klassene 15-16 og Junior: 3-dagers ritt. Resultatlisten i 3-dagersrittet er en rangering av rytternes sammenlagte tid i de tre rittene, minus bonussekunder. Ryttere som bryter et av rittene, eller ikke starter i et av rittene, får ikke sammenlagtresultat i 3-dagersrittet. Dersom du ikke konkurrerer alle tre dagene, får du resultat i hvert av rittene du deltar i.

  • NCF-poeng basert på sammenlagtresultat i 3-dagers rittet og for hvert enkelt ritt i klassene Junior og 15-16.

  • UCI-poeng i Juniorklassen basert på resultatlisten for søndagens XCO-ritt.

 3. Klassene 13-14 og Master: 2 individuelle ritt.

  • NCF –rankingpoeng i 13-14.

  • NCF Master Cup-poeng i Master.

 4. Klassene 6-10 år: Rundbaneløype på lørdag og søndag med blanding av grusveier og fine flytstier som

  svinger seg gjennom skogen med gode forbikjøringsmuligheter. Publikumsvennlig er løypa også, så mor og far kan følge med sin håpefulle i store deler av løypa.

   

2.1. Fredag: NC 3 Kort rundbane (XCO)

Eliteklassen kjører én runde i lilla løype med fellesstart. Vi vil legge til rette for forbikjøring på passende steder i løypa.

M15-16 og M Junior starter fire om gangen og kjører en runde i lilla løype. Rytterne plasseres i kvartetter etter ranking og den best rankete kvartetten starter til slutt. Raskeste rytter sitter i vår målstol inntil tiden slås av en innkommende rytter. NCF Grenutvalg Terreng har godkjent konseptet. Dette er spennende for ryttere og publikum.

Da jenteklassene er mindre enn gutteklassene starter vi i stedet K15-16 og K Junior i en fellesstart sammen med K Elite. Der får rytterne bryne seg mot de beste i alle aldersklassene.

Resultatene fredag avgjør startposisjon på lørdag for 15-16 og Junior, så stå på!

 

2.2. Lørdag: NC 4 Kortbaneritt (XCC)

Kortbanerittet går i en fartsfylt teknisk enkel løype som veksler mellom morsomme flytstier, enkle momenter og fine gruspartier. Det ventes kjemping skulder-ved-skulder i denne løypa!

For å unngå at tetgruppen hindres i innspurten, kan det hende at vi må ta ryttere ut av rittet (lappe) i klasse menn Elite. Avgjørelsen tas i samråd med kommissærene.

For 15-16 og Junior klassene er det bonussekunder til de åtte første rytterne ved hver runding og ved målgang (hhv 20, 15, 11, 8, 5, 3, 2, 1 sek). Bonussekundene trekkes fra sammenlagttiden i 3-dagersrittet, og har ingen betydning for resultatlisten for kortbanerittet.

 

2.3. Søndag: NC 5 Rundbaneritt (XCO)

Rundbanerittet går i vår velprøvde løype, som har flere lengre strekk med flytsti, kortere gruspartier, tekniske momenter med alternative linjer, og gode passeringsmuligheter. Vi har også segmenter som byr på hopp og svinger, som vi tror vil falle i smak. Samtidig har vi gode omkjøringer for de som vil ha mindre utfordringer.

I rundbaneløypa blir det vanligvis spredning av rytterne, løypa er lang og har plass til mange. Vi planlegger i utgangspunktet ikke å ta ryttere ut (lappe) i dette rittet. Avgjørelse tas i samråd med kommissærene.

Rittregler

UCI og NCF sitt reglement følges. Godkjent hjelm er påbudt. Alle ryttere sykler på eget ansvar og skal følge arrangørens anvisninger. Bruk hjelm også når du besiktiger, trener, og varmer opp. Det er alltid risiko for uhell og sammenstøt. Hjelm beskytter. Vi ber ryttere, foreldre og ledere om å ta hjelmbruken alvorlig.

Dette er et rent arrangement. Anti-doping Norge foretar uanmeldte kontroller på alle NCF-registrerte ritt. Vi støtter Anti-doping Norge i gjennomføringen av dette. Alle ryttere og ledere skal følge instrukser gitt fra representanter fra Anti-doping Norge.

Det er ikke lov å slippe søppel i løypa.