De eldre motiverer oss

82 kvinner deltar i Kalas Rye terrengsykkelfestival, blant annet Linnea Nordal Berg og Kamilla Aasebø fra SK Rye som gleder seg til å sykle i felt med eliteklassene.

-Når jenter som er eldre enn oss klarer «det hoppet», skjønner vi at det kan vi også klare, sier Linnea (t.v) og Kamilla. Foto: Vigdis Winge

Linnea og Kamilla er de to eneste jentene i sin årsklasse i SK Rye terreng, og har trent terrengsykling fra de var henholdsvis 10 og 6 år. -Vi gleder oss masse til å treffe så mange fra andre klubber til helgen og synes det er topp med 17 startende i klassen 15-16 år.
Jentene forteller at det har vært ganske få jenter i deres klasse i klubben helt fra de begynte, og de er derfor vant til å trene med guttene.- Det som er bra med å trene med gutter, er at vi må anstrenge oss mer for å henge på dem og kan både se og lære hva de gjør. Guttene er som regel litt tøffere og tør mer. Jentene synes ikke det er så viktig med egne jentetrenere hvis de er få, da kan det forte ende opp med to jenter + en trener. Er det flere jenter, synes de derimot det har noe for seg med jentetrenere.

Thon Challenge

-Heldigvis kjenner vi mange ryttere fra de andre klubbene som vi møter på ritt, og vi har også trent litt med noen jenter fra Røa. I tillegg har vi vært med på Thon Challenge, forteller Kamilla og Linnea. Det er et samarbeidsprosjekt mellom Thon hotels og Norges Cykleforbund på tvers av kluber der tanken er å engasjere jenter til å begynne med sykling, inspirere til å oppdage leken og utfordringene ved sykling i tillegg til å motivere de som allerede sykler til å fortsette.

Skikkelig gøy med eldre ryttere

-Kult å se opp til noen eldre utøvere som de i junior- og seniorklassene. Når vi ser at de klarer for eksempel «det hoppet», så skjønner vi at det faktisk går an for oss også. Vi starter sammen med dem i noen ritt, der vi sykler litt færre runder enn dem. Fordi de sykler lenger, har de et roligere tempo fra start, og da klarer vi å henge på. Det er skikkelig gøy og motiverende, og vi ser jo hva de får til teknisk. Kult for oss både å heie på jenter som er noen år eldre og selvfølgelig snakke med dem. Viktig for vår motivasjon at de som er eldre fortsetter og at ikke alle plutselig slutter. -De er jo våre forbilder, særlig de norske, men noen av de amerikanske, kvinnelige rytterne er bare helt rå!

Mangeårig og tidligere rittleder i Kalas Rye terrengsykkelfestival Tone Kristin Larsen er selv aktiv. Foto: Øystein Heggelund Dahl

-Det er hyggelig å høre at jentene setter pris på å starte med de eldre jentene, sier Tone Kristin Larsen. Denne startformen har vært brukt i mange år og har fått gode tilbakemeldinger hele tiden. Å innføre startformen var et bevisst grep i Norges Cupen, og det er moro at det fremdeles oppfattes positivt. Jeg legger merke til at jentene håper at de eldre ikke plutselig slutter slik at det hele tiden er noe å motivere seg for. Jeg tenker at det er viktig at folk ikke gir seg helt selv om de kanskje ikke er blant de beste, det er moro å konkurrere med hverandre lengre bak i feltet også. Jo flere som fortsetter, jo større blir miljøet og trivselen, oppsummerer Tone.

Preger feltet i landevei

Både Kamilla og Linnea sykler også landevei. -Det er skikkelig gøy å starte sammen med guttene i store felt. Fordi vi sykler sammen med gutter som er ett år yngre, er vi med å prege rittet. Det er bra trening! Men de er kjapt ute med å fortelle at terrengsyklingen rater litt høyere for dem. – Det er farten, spenningen, at vi kan leke oss mer på sykkelen og føle oss litt tøffe, som er best. Og mestringen som vi føler, sier de. Målet for 2022-sesongen er å satse videre og bli enda bedre. Få til mye, som for eksempel å ta flere A-linjer i ritt og øve på høyere fart i terrenget selv om det er skummelt.

-Men først gleder vi oss til ritt på hjemmebane, ikke spesielt en av dagene, hele greia liksom, sier de før de forsvinner ut til nok en treningstur i løypene på Langsetløkka og innover i Maridalen.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Siste nytt

Fartsfest på Langstløkka

29. april er speakern på plass, burgerne er på grillen, rittløypene er striglet, og vi håper på storinnrykk når startskuddet for Kalas Rye terrengsykkelfestival ljomer

Read More »

Direkte streaming

Minner om at vi streamer direkte fra alle ritt. Der kan du se start, runding og målgang. Her er lenke: Rye Terrengsykkelfestival (direktesport.no)

Read More »

392 ryttere til start

-Vi er godt fornøyd med så mange påmeldte ryttere til Kalas Rye terrengsykkelfestival neste helg, sier rittleder Rakel Broholt Fougner. I et normalt år arrangeres

Read More »

Fra Tokyo-OL til Kalas Rye

Sebastian Fini Carstensen vant tempoetappen på Kalas Rye terrengsykkelfestival i 2017. Nå er han klar for gode pallplasseringer i terrengsykkelfestivalen 2021. Fini sykler for Bart

Read More »
Rye Bike Festival

Related Posts

Fartsfest på Langstløkka

29. april er speakern på plass, burgerne er på grillen, rittløypene er striglet, og vi håper på storinnrykk når startskuddet for Kalas Rye terrengsykkelfestival ljomer

Direkte streaming

Minner om at vi streamer direkte fra alle ritt. Der kan du se start, runding og målgang. Her er lenke: Rye Terrengsykkelfestival (direktesport.no)