Beskrivelse

Kalas Rye terrengsykkelfestival byr på tre dager med sykkelritt i det morsomme terrenget på og rundt Langsetløkka, i konkurranseløypene som Oslo Bymiljøetat har godkjent. Både du som sykler selv og du som er støtteperson eller publikum får oppleve etapperitt – et spennende rittformat!

Nytt av året er nye, morsomme stipartier i slutten av den blå og røde rundbaneløypa – de slynger seg nærmere arenaen og gjør at publikum kan se enda mer til rytterne.

  1. For klassene 15-16, junior og senior tilbyr vi et 3-dagers etapperitt. Hver av etappene er også individuelle ritt, så du kan velge å delta i bare noen etapper. Resultatlisten i etapperittet er en rangering av rytternes totaltid. Ryttere som bryter en av etappene, får ikke en totaltid, men får plassering og eventuelt premie i hver av etappene de fullfører siden disse også er individuelle ritt.
    • UCI deler ut UCI-poeng basert på rytternes totaltid i etapperittet for seniorklassene.
    • UCI deler ut UCI-poeng i juniorklassen basert på resultatlisten for XCO-etappen.
    • NCF deler ut NCF-poeng basert på rytternes totaltid i etapperittet i klassene senior, junior, og 15- 16. Basert på resultatlisten for hver enkelt etappe (NC-ritt) deles det også ut NCF-poeng. Rytterne kan derfor fremdeles kvalifisere for NCF-poeng om de ikke deltar i alle tre etappene.

Det er gode muligheter til å få med seg mye UCI og NC poeng i festivalen, se oversikten i Poeng og Premier.

  1. For ryttere i klassene master, 13-14 og 11-12 (se Klasser) tilbyr vi «minietapperitt» over to dager. Hver av etappene er også individuelle ritt slik at ryttere kan velge å delta bare en dag. Sluttiden fra rittene på lørdag og søndag summeres for hver rytter. Resultatlisten i minietapperittet er en rangering av rytternes totaltid.  Ryttere som bryter en av etappene, får ikke en totaltid,  men får en plassering og eventuelt premie i hver at etappene de fullfører siden disse også er individuelle ritt. Basert på resultatlisten for hver enkelt etappe deles det ut NCF Master Cup poeng i masterklassene. Det deles ikke ut NCF Master Cup-poeng basert på rytternes totaltid i minietapperittet.
  1. For de yngste (under 11 år) tilbyr vi rundbaneritt på lørdag med blanding av grusveier og fine flytstier som svinger seg gjennom skogen med gode forbikjøringsmuligheter. Publikumsvennlig er løypa også, så mor og far kan følge med sin håpefulle i store deler av løypa.

Fredagsetappen: NC 3 Tempo (XCT)

Temporittet består av en kort runde, som premierer både hurtighet og teknisk ferdigheter. Her har du sjansen til å gi alt hvor det kun handler om din kamp mot klokka. Resultatene fra denne etappen bestemmer startrekkefølgen på lørdag. Her gjelder det å skaffe seg en god startposisjon!

Lørdagsetappen: NC 4 Kortbaneritt (XCC)

Kortbanerittet går i en fartsfylt teknisk enkel løype som veksler mellom morsomme flytstier, enkle momenter og fine gruspartier. Det ventes kjemping skulder-ved-skulder i denne løypa! Det er bonussekunder til de åtte første rytterne ved hver runding og ved målgang. Disse bonussekundene trekkes fra totaltiden i etapperittet, og har derfor ikke effekt på resultatlisten for etappen.

Bonus_XCC_norsk

For å unngå at tetgruppen hindres i innspurten, kan det hende at vi velger å ta ryttere ut av rittet (lappe) i klasse menn senior. Da estimerer vi en sluttid på denne etappen for de rytterne som tas ut. Vi har gjort simuleringer som viser at dette vil gjelde svært få ryttere. Vi tar avgjørelsen i samråd med kommissærene.

Søndagsetappen: NC Rundbaneritt (XCO)

Rundbanerittet går i vår velprøvde løype, som har flere lengre strekk med flytsti, kortere gruspartier, tekniske momenter med alternative linjer, og gode passeringsmuligheter. Vi har også segmenter som byr på hopp og svinger, som vi tror vil falle i smak. Samtidig har vi gode omkjøringer for de som vil ha mindre utfordringer.

I rundbaneløypa blir det vanligvis spredning av rytterne og løypa er lang og har plass til mange ryttere. Derfor planlegger vi ikke å ta ryttere ut (lappe) i dette rittet. Vi tar avgjørelsen i samråd med kommissærene.